Værd af vide

På jagt efter en køkkenmaskine? – Sådan finder du den rette

En køkkenmaskine har mange anvendelsesmuligheder. En køkkenmaskinen bruges til at røre noget rundt eller piskes. Et brugbart redskab, når man skal bage boller lave kage, flødeskum, eller andet. En køkkenmaskine sparer dig for tid og kræfter på at selv stå og ælte dej eller stå med et piskeris, som man hurtigt får ondt i armen af. Derfor er en køkkenmaskine en genial opfindelse, som alle bør eje.

Typer af køkkenmaskiner

Der findes et hav af forskellige mærker indenfor køkkenmaskiner, som både varierer i størrelse, priser, udseende og funktionalitet.

Størrelse

Når vi taler om størrelse på en køkkenmaskine, så taler man ofte om skålens størrelse. Det munder ud i, hvor meget der kan være i skålen, altså hvor stor en portion man kan lave. Hvis man godt kan lide, at bare store kager, og mange boller, så bør man gå efter en køkkenmaskine med en stor skål. Og hvis det ikke er relevant for dig, så kan du gå efter en maskine på grund af prisen, udseendet eller funktionaliteten.

Prisen

Prisen kan også være afgørende for valget af din nye køkkenmaskine. De spænder alt fra 399 til flere tusinder kroner. Man skal huske påmindelse, at man også ofte betaler for mærket på de dyre, og nogle af de billige maskiner, kan være ligeså effektfulde som de dyre. Det afhænger primært af, hvor meget maskinen skal kunne, hvor stor den skal være, og hvordan en skal se ud. Alle de præferencer udgør prisen af.

Udseendet

De forskellige mærker har deres egne unikke udseender. Det er en individuelt smagssag, om man foretrækker det ene udseende frem for det andet. Deres udseende kan varierer alt fra det moderne sort/sølv look til det lidt mere retro-look i pastelfarver. Mange vælger en køkkenmaskine, som passer ind i deres køkkenstil.

Funktionalitet

Køkkenmaskiner kan mere end bare at dreje piskeris, dejskrabere og k-spader rundt i en skål. Nogle køkkenmaskiner har LED-display, har timer, så den selv stopper, når den kan mærke, at dejen/massen er klar. KitchenAid Artisan har f.eks. en planetarisk røremaskine, der er designet til at lette arbejdet med tunge blandinger og deje. Den leveres også med en række tilbehør, så den kan bruges til mere end blot at piske æg.

Afslutningsvis

Bør du investerer i en køkkenmaskine? ja? – men stadig i tvivl om hvilken det skal være. Så tøv ikke. Der findes en masse guides og test omkring forskellige køkkenmaskiner, som er på markedet, hvor der både nævnes fordele og ulemper. Læs mere om køkkenmaskine test her.

One thought on “På jagt efter en køkkenmaskine? – Sådan finder du den rette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *