Værd af vide

Find det bedste udstyr til dit dyr

Det er skønt med kæledyr lige fra den lille undulat til den store hest. For mange børn og ældre er det særligt berigende at have sin egen kat eller hund, man kan snakke med. Det er en dejlig ven, man altid har lige ved hånden.

Mange hunde og katte kan godt lide hygge foran fjernsynet, for så ved de, at man lige så godt kan sidde og ae dem imens man alligevel bare sidder stille. Er man til et aktivt udeliv, er en hund guld værd. Så har man altid en at følges med, når man vil ud, og en som faktisk gør, at man kommer afsted selv på de mest kedelige dage, hvor man hellere ville være blevet indenfor.

Nu med chip

Der er mange, som fravælger specielt større og mere krævende hunde på grund af manglende tid. Fravalget drejer sig somme tider helt lavpraktisk om, at der ikke er nogen hjemme til at lufte hunden. For nogle er der naturligvis tale om et reelt problem, som ikke umiddelbart kan løses. Men for andre vil en hundelem kunne klare problemstillingen.

Det kan for eksempel være, hvis man har en periode med overarbejde, men man ved, at det kun er midlertidigt. Her vil man kunne installere en hundelem, så hunden selv kan komme ind og ud efter behov. Der findes hundelemme til alle størrelser af hund fra den helt lille, som sagtens kan bruge en kattelem til den store hund på 100 kg, som skal bruge en noget større dør.

Der er naturligvis nogle, som kender den traditionelle kattelem, og som er betænkelige over at få sådan en bare i en så stor udgave, at selv indbrudstyve vil kunne komme ind ad den vej. Her skal det nævnes, at man kan få en hundelem med lås, som låses op og låses i via en chip i hundens halsbånd.

Hundelem med flere installationsmuligheder

En hundelem kan installeres i døren, hvilket er det, de fleste vælger, men den kan faktisk også installeres i en murstensvæg. Dette er en fin løsning til dem, hvor den lukkede have eller hundegård forefindes på bagsiden af huset, men hvor alle husets yderdøre til gengæld er placeret på modsat side. Her er det oplagt at lave et hul i muren til baghaven i stedet for i døren, så hunden får mulighed for at komme ud.

En hundelem gør en stor forskel både for hunden og for hundeejeren. Alle med en hund kan få dårlig samvittighed, når der går for mange timer, inden man er hjemme igen, og her hjælper det helt klart at vide, at hunden frit kan gå udenfor og besørge, men også bare for at komme ud og undersøge sagen, hvis den eksempelvis har hørt en lyd udenfor eller har fået færten af en ukendt lugt.

Så når man som hundeejer kører hjem efter at have været hjemmefra i flere timer, kan man roligt holde tilbage for alle fodgængere, for hunden skal nok klare de par ekstra minutter. På den måde giver hundelemmen ro på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *