Værd af vide

Guide: sådan bliver du en bedre rytter

Ridesport er ikke den nemmeste sport at gå til. Man skal både være god til at håndtere hesten fra jorden og fra ryggen af den. Det kræver ret meget af en person at være en god rytter. Ønsker du at blive en (endnu) bedre rytter, end du er i dag, så læs med her og få 3 tips til, hvordan du bliver en bedre rytter.

En god rytter er i god form

Det overrasker ret mange mennesker, men man skal faktisk være i rigtig god form, for at være en god rytter. De rigtig dygtige ryttere dyrker typisk andre former for hård sport udover deres ridesport, simpelthen for at holde deres form god nok. For eksempel er svømning en virkelig god form for motion, fordi du her både styrker din core, dine arme og dine ben. Det vil sige mere eller mindre hele kroppen og også de muskler, som du skal bruge på hesteryggen. Specielt er havsvømning også godt når det kommer til at holde sig i form. Her bliver du nemlig både udsat for kulden og strømmen i vandet udover at selve svømningen også er hård.

Træn din balance

For at være en god rytter, skal man have en rigtig god balance. Du skal kunne følge hestens mindste bevægelser uden at falde af den, og en hest kan flytte sig meget hurtigt. Derfor er din balance virkelig vigtigt for at være en god rytter. Du kan sagtens træne din balance derhjemme, det er ikke noget, du behøver at gøre i et træningscenter eller i hestestalden. Et ganske almindeligt balancebræt hjemme i stuen er fint til formålet.

Vær ikke bange

Denne overrasker også mange. Men der er faktisk en del ryttere, der ret hurtigt bliver nervøse, hvis deres hest bliver forskrækket for noget. Din nervøsitet kan hesten mærke med det samme ,og så tror den først, at der er noget at være bange for. Derfor – hold altid hovedet køligt også selvom din hest bliver forskrækket.

3 thoughts on “Guide: sådan bliver du en bedre rytter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *