IT og computer

Lav din egen ride blog

Hvem elsker ikke at vise sin hest frem? Går du og overvejer at lave din egen ride blog? Så læs med her, hvor du vil få nogle brugbare tips til den gode og succesfulde blog. Der er nogle kriterier, som skal være opfyldt, før bloggen kan blive en succes.

Find det perfekte og fængende navn til bloggen

Til at starte med, skal du finde et godt og fængende navn til din blog. Det kan eksempelvis være dig og hestens navne, eller et andet ord, som beskriver jeres liv på en god måde. Den kunne eksempelvis hedde noget i retningen af ”Tine og de nuttede shetlandsponyer”, ”Camillas verden med islænderhesten”, ”Malene og Frenja” eller ”Livet med en kronisk syg hest”. Der er masser af muligheder. Lav en god brainstorm, så du kan finde et navn, som folk let vil kunne huske på.

Gør dig overvejelser over bloggens budskab og indhold

Dernæst skal du tænke lidt dybere med hensyn til indholdet på bloggen. Hvad føler du, er meget interessant ved dit liv med hestene? Hvad tror du, andre vil kunne relatere til eller finde interessant? En god måde at skabe en relation til sine læsere på, er ved at ved at lade dem komme tæt ind på livet af dig. Vær ærlig, luft dine meninger og lad læserne føle, at de på en måde kender dig.

Hold bloggen opdateret med nye indlæg jævnligt

Gå meget op i, at du jævnligt laver nye blogindlæg. Det kan være dagligt, hver anden dag eller to faste ugedage. Gå meget op i, at læserne har en fornemmelse for, hvornår de kan forvente at læse nyt fra dig. Går der for længe mellem dine blogindlæg, risikerer du at blive glemt, og dit læsertal falder betydeligt.

Vælg en professionel side

Så kommer vi til det lidt mere tekniske: Selve opsætningen af bloggen. Det kan være fristende at springe på en af de der gratis sider, hvor man kan have sin blog. Det er dog langt fra en optimal løsning, da disse sider ikke ser særlig professionelle ud, hvilket kan koste en del læsere, der ikke tager din blog seriøst.

Har du i sinde at få mange interesserede læsere, og måske en dag nok til at begynde at tjene penge på din blog, så sørg for at alt ser ordentligt og professionelt ud. En betaling side er ikke særlig dyr, så det er bestemt ikke noget, der rokker ved budgettet.

WordPress er et af de mest anvendte CMS. Det er meget brugervenligt, overskueligt og nemt at sætte op, ligesom der findes utroligt mange fede temaer i WordPress, der egner sig perfekt til blogs. Læs mere her omkring dine muligheder for opsætning af en god blog.

Øg antallet af læsere på bloggen med teasere på de sociale medier

Et godt tip til at få antallet af læsere til at følge din blog, er ved at oprette en tilhørende Facebook eller instagram profil. Der kommer du ikke med de lange, uddybende blogs, men kan poste billeder og teasere, der får folk ind på bloggen.

103 thoughts on “Lav din egen ride blog