Værd af vide

Pas godt på din hest

Alle hesteejere kan nikke genkendende til, at hesten er deres kæreste eje, og måske kan man endda sige bedste ven. Derfor er det vigtigt at passe godt på sin hest hele livet igennem. Og måske endda forkæle den lidt. Læs med her, og bliv klogere på, hvad du som hesteejer eller bare hesteentusiast kan gøre, for at være god ved din hest.

Pas på din hest med det rigtige hesteudstyr gennem årstiderne

Heste er store dyr, der i løbet af deres liv kan nå at komme langt op i årene. Derfor er det vigtigt at tage sig godt af disse smukke dyr. På den måde kan hesten også præstere bedre, når I er ude og ride, om det er på ridebanen, ude i naturen eller til konkurrence.

Du kan hjælpe din hest godt på vej med forskelligt slags hesteudstyr, der kan dække hestens forskellige behov afhængigt af årstiderne. Om vinteren kan din hest have brug for et vinterdækken for at skærme den for lave temperaturer, vind og regn eller sne. Et dækken kan hjælpe din hest med at holde på varmen og holde sig tør. Om sommeren er det en god ide med et sommerdækken. Sommerdækkenet er tyndere end et vinterdækken og hjælper med at holde irriterende fluer og insekter væk.

Et dækken kan også være en god ide, hvis din hest har haft en skade, som den skal komme sig efter. Det kan du være med til at hjælpe den med. Dækkenet kan hjælpe din hest med at øge blodcirkulationen og derved gøre helingsprocessen bedre og kortere. Det samme er tilfældet med bandager, som på samme måde er med til at hjælpe din hest med at komme sig efter en fysisk skade, vha. øget varme og blodgennemstrømning.

Det rigtige rideudstyr til dig og pleje til din hest indvendigt

Du kan være med til at passe på din hest, ved at gøre brug af det rigtige rideudstyr til dig selv. Det gælder både saddel og saddelunderlag, stigbøjler, stigremme, grimer og halsremme. Vælg udstyr i god kvalitet, lavet af naturmaterialer, som kan holde i mange år. Rideudstyr skal også ’rides til’, for at du og din hest får en god rideoplevelse, uden at det gnaver eller klemmer de forkerte steder. Det er vigtigt, at både du og din hest er komfortable, når I er ude og ride, da I er ét hold. Så kan I både præstere bedre sammen, og I får en bedre oplevelse.

Sidst men ikke mindst kan du tænke på, hvordan du plejer din hest indvendigt. Det gælder både kost, godbidder, vitaminer og mineraler og andre tilskud. For at beskytte din hest mod ydre skade, er det vigtigt at gøre den stærk indefra og forebygge sygdom, infektioner og skader. Vælg gerne noget, der er med til at opbygge muskler, sener og led, da det oftest er i disse kropsdele, at hesten er mest følsom over for skader, når den skal præstere.

Vha. disse enkle råd kan du give både dig og din hest en god oplevelse og hverdag, så I kan nyde hinandens selskab i mange år frem.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *