Inspiration

Sommeren står for døren- Gør haven klar

Du har måske set det i kalenderen eller mærket det på vejret. Sommeren er så småt på vej, og for mange er det ensbetydende med afslapning og ferie. Meget tyder dog på, at det kun er et fåtal af danskerne, der rejser udenlands denne sommer. I stedet bliver mange herhjemme. Hvis du er en af dem, kan du med fordel gøre haven klar til den ultimative sommer.

Det kan du gøre på mange forskellige måder. For det første skal der selvfølgelig gerne være noget at foretage sig i haven. Ellers ender du og resten af familien med at tilbringe hele sommeren indendørs, hvilket vil være ærgerligt med det gode vejr, der loves. Du kan dog sikre dig udendørs aktivitet ved at hænge en hængekøje op. Den kan børnene lege i, men du kan også ligge og læse i den eller bare tage en lur. Hvis der er børn i hjemmet til at lege i hængekøjen, vil de sikkert også yderligere sætte pris på en trampolin eller vandlegetøj i haven.

Få en indbydende have

Det at gøre haven klar til sommeren handler dog ikke kun om at finde ting, man kan lave i haven. Det handler også om at gøre haven smuk og indbydende, så man faktisk har lyst til at bruge tid i den. Hvis din have er som danske haver er flest, kunne det for eksempel være ved rensning af fliser i haven.

Når det ikke er sommer i Danmark, og sågar når det er sommer i Danmark, regner det nemlig hyppigt. Den nærmest konstante fugtighed skaber optimale betingelser for alger på dine havefliser, hvad end de danner stier eller udgør en terrasse. Det er ikke vildt charmerende og kan sågar gøre fliserne både glatte og skrøbelige. Hvis du gerne vil gøre haven mere indbydende i sommermånederne, er en rensning af fliser derfor et oplagt sted at starte.

Professionel fliserensning

Desværre er det, i modsætning til meget af det førnævnte, ikke bare noget, man selv kan klare. Der skal gerne professionelle til, hvis en rensning af fliser i haven skal foregå ordentligt. For det første har en professionel fliserenser alt det rette udstyr lige fra en højtryksrenser med det rette tryk til det bedste miljøvenlige algemiddel. Derudover betyder deres ekspertise også, at de kan foretage en rensning af fliser både hurtigt og grundigt. Med en professionel rensning af fliser skal du altså ikke døje med, at algerne dukker op igen lige med det samme.

Vil du alligevel gerne være helt sikker på, at den professionelle rensning af fliser holder fliserne smukke til næste sommer, kan du få dem til at foretage en såkaldt fliseimprægnering. Det vil ganske enkelt sige, at de dækker fliserne med et middel, der gør det sværere for algerne at gro på dem. Dermed sikres deres udseende og holdbarhed i lang tid fremover. I hvert fald i tid nok til, at du kan nyde din smukke have denne sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *