Værd af vide

7 sundhedsmæssige fordele ved massage

De fleste mennesker tænker på massage som en luksuriøs behandling; altså noget de forkæler sig selv med en gang imellem for at slappe af og forynge sig selv. Men hvad mange mennesker ikke ved, er, at massage har et væld af sundhedsfordele, der kan forbedre dit generelle velvære. Massage kan gøre underværker for din krop, lige fra at reducere stress og angst til at forbedre cirkulationen og immunforsvaret. Når det kommer til dit helbred, er der få ting, der er så gavnlige som massage. Bare for at nævne et par af dem kan massage hjælpe med at reducere stress og angst, forbedre cirkulationen og immunforsvaret og så kan det også hjælpe med at lindre smerter og hovedpine.

Herunder kan du læse om de 7 sundhedsfordele, vi mener, er de mest betydelige – god læselyst!

1) Massage kan hjælpe med at reducere stress og angst

Massage er en fremragende måde at reducere stress- og angstniveauet på. Det føles ikke kun godt, men det hjælper også med at få ro på sindet og frigøre spændinger. I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Complementary Therapies in Clinical Practice blev det konstateret, at massage kan reducere stress- og angstniveauet med op til 68 %.

2) Massage kan forbedre cirkulationen og immunforsvaret

Massage har også en positiv effekt på cirkulationen og immunforsvaret. Det hjælper med at øge blodgennemstrømningen og lymfedrænage, hvilket kan bidrage til at forbedre immunforsvaret. I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Alternative Therapies in Health and Medicine blev det vist, at massage kan øge antallet af hvide blodlegemer og forbedre immunforsvaret.

3) Massage kan hjælpe med at lindre smerter og hovedpine

Massage er også effektivt til at lindre smerter og hovedpine. Det hjælper med at lindre spændinger i musklerne og nakken, hvilket kan være med til at reducere forekomsten af hovedpine. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Cephalalgia viste, at massage er en effektiv behandling af hovedpine. Læs mere om massage her.

4) Massage kan hjælpe med at tone kroppen og forbedre kropsholdningen

Massage kan også hjælpe med at tone kroppen og forbedre kropsholdningen. Det hjælper med at strække og massere musklerne, hvilket kan hjælpe med at forbedre muskeltonus og i øvrigt reducere risikoen for skader. I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Sports Medicine fandt man frem til, at regelmæssig massage kan forbedre kropsholdningen og reducere risikoen for skader.

5) Massage kan hjælpe med at forbedre fleksibiliteten og mobiliteten

Massage kan også hjælpe med at forbedre fleksibiliteten og mobiliteten. Det hjælper med at strække leddene. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Occupational Therapy in Mental Health viste, at massage kan forbedre fleksibiliteten og mobiliteten hos mennesker med psykiske handicap.

6) Massage kan hjælpe med at reducere spændinger og forbedre søvnkvaliteten

Massage kan også hjælpe med at reducere spændinger og forbedre søvnkvaliteten. Det hjælper med at lindre spændinger i bl.a. musklerne og nakken, hvilket kan være med til at forbedre din søvn. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Alternative Therapies in Health and Medicine viste, at massage kan forbedre søvnkvaliteten hos personer med kroniske smerter. Så der er altså studier, som bakker op om forbedring af søvnkvalitet.

7) Massage kan være gavnligt for gravide kvinder

Massage kan også være gavnligt for gravide kvinder. Det hjælper med at forbedre cirkulationen og reducere hævelser, hvilket kan være med til at gøre graviditeten mere behagelig. I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Complementary Therapies in Clinical Practice fandt man ud af, at massage er en effektiv behandling for gravide kvinder med lændesmerter.

I det hele taget har massage en lang række sundhedsmæssige fordele. Det kan hjælpe med at reducere stress og angst, forbedre cirkulationen og immunfunktionen, lindre smerter og spændingshovedpine, tone kroppen og forbedre kropsholdningen, forbedre fleksibiliteten og bevægelsesomfanget, reducere spændinger og forbedre søvnkvaliteten. Alle disse fordele skyldes, at massage hjælper med at slappe af i musklerne og løsne op for spændinger. Så hvis du er på udkig efter en måde at forbedre dit helbred på, er massage en god og til tider billig mulighed for dig.

7 thoughts on “7 sundhedsmæssige fordele ved massage

 • Sibyl Jaffe

  It is with sad regret we are shutting down.

  We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

  Regards,
  Sibyl

  Besvar
 • Lyda Dumont

  Hi,

  rigtig-rideudstyrsbutik.dk is only listed in a 8/10,000+ Directories

  We have a black friday deal going on at the moment to get your website listed in all 10k+ for $19.95

  Visit us on DirectoryBump.com

  Besvar
 • Lisa Cooper

  Hello,

  MarketGirl.biz has made available our Google Maps Database for everyone.

  I am shutting down the company to spend more time with my family.

  I wish you a prosperous new year!

  Lisa Cooper
  MarketGirl.biz

  Besvar
 • Verena Gorman

  Hey!

  Come test out our beta project LeadsFly.biz and come get your free business leads.

  Regards,
  Verena

  Besvar
 • Kayleigh Dambrosio

  Hi rigtig-rideudstyrsbutik

  We are proud to present our new website for all your B2B and B2C data and advertising needs.

  https://rigtig-rideudstyrsbutik.marketingfriend.biz

  We offer a large range of products and to assist you in getting ahead this new yeah with better advertising and reaching more clients in your specific niche. Our products include all of the following:

  We provide a free live search on site so you can see the amount and type of data we provide.
  Pre-compiled B2B and B2C data sets with all the necessary fields\columns included to assist you reach your clients.
  If we do not currently have the data you are looking for we are also willing to assist with custom data collection.
  Mail servers setup for you able to send over a million mails per day or as per your specifications.

  “Stopping advertising to save money is like stopping your watch to save time.” Henry Ford.

  https://rigtig-rideudstyrsbutik.marketingfriend.biz

  Regards,
  MarketingFriend.biz

  Besvar
 • Edmund Scales

  Hi,

  LeadsFly is a lead provider for companies all over the world.

  We provide high quality fresh leads for all business types, we are collecting new leads for all interested parties daily.
  Leave us a request or check out the data we have on hand for instant delivery.

  Visit us here: http://rigtig-rideudstyrsbutik.leadsfly.biz

  Besvar
 • Niektóre prywatne pliki zdjęć, które usuniesz z telefonu, nawet jeśli zostaną trwale usunięte, mogą zostać odzyskane przez inne osoby.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *