Værd af vide

Din hund er, hvad du giver den

Har din hund fået lidt for meget sul på kroppen hen over vinteren, så har du kun dig selv at takke herfor. Det er dig, der sørger for dens motion og dig, der giver den maden, som den skal have at spise. Så skynd dig at få vendt de dårlige vaner til noget positivt og nyd at vi går varmere temperaturer i møde.

Din hunds kost

Der er mange hundeejere, der har en misforstået tilgang til, hvordan en hund skal passes. De menneskeliggør hunden, den sover i deres seng, den får menneskemad og den får alt for meget af det. De fleste hunde forstår ikke kunsten at sig nej, tværtimod spiser de, indtil der ikke er mere mad. Og du gør din hund en bjørnetjeneste ved at give den for dårlig kost og for mange godbidder.

Det kan være svært at sætte din hund på slankekur, men der findes masser af produkter inden for hundemad, der kan hjælpe med præcis dette. Det er muligt at købe hundemad med lavere fedtindhold, men som samtidig giver den rette næring. På samme måde er der hundemad specielt til hvalpe, jagthunde, ældre hunde, osv. 

De daglige gåture

Udover kosten er den daglige motion selvfølgelig også afgørende for din hunds trivsel. En gåtur morgen, middag og aften er et must for din hund. Den skal ud og besørge, ud at motionere, snuse, hilse på andre hunde, osv. osv. Derudover kan en tur i en hundeskov eller andre steder, hvor den må løbe frit være en god idé, så den rigtigt får rørt kroppen og musklerne med fuld fart over feltet.

Leg

Det er ikke nok, at gå en masse ture med din hund. Ofte er er hunden i meget bedre form end sin ejer og vil sagtens kunne gå turen forfra, selv om den lige har været ude på en rigtig lang gåtur med sin ejer. Hunden skal også stimuleres mentalt gennem leg, øvelser og hundetræning. På hundetræningskurser kan man få en masse redskaber samtidig med, at hunden bliver socialiseret med andre hunde. Har man ikke mulighed for det, kan man også finde masser af træningsforslag online. Det kan være alt lige fra de almindelige basisfærdigheder, som sit og dæk, men også en masse andre øvelser og lege, hvor din hund kommer på arbejde. Her kan nævnes agility, rally, lydighedstræning og jagttræning. Din hund vil elske dig for det og give dig sin fulde opmærksomhed, for de vil så gerne lære og være sammen med dig.

One thought on “Din hund er, hvad du giver den

  • Como recuperar mensagens de texto excluídas do celular? Não há lixeira para mensagens de texto, então como restaurar mensagens de texto após excluí – Las?

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *