Værd af vide

Få råd til både hverdag og hest

At være hesteejer kan uden tvivl være en dyr fornøjelse. Mange tænker det som en luksus for de allermest velstillede. Men det behøver det ikke at være – det gælder blot om at være smart i forhold til andre investeringer og prioriteter i tilværelsen.

Forfølg drømmen om et liv på landet

Livet er bedst med hest. Men det er også et dyrt dyr. Når der både skal være styr på foder, dyrlæge, indhegning og måske tilmed rideudstyr, så løber det op, og mange, der drømmer om en hest, går sikkert død i de mange økonomiske overvejelser og bekymringer. Især hvis man er bosiddende i en af de større byer, og man drømmer om et nyt liv på landet med idyl og højt til himlen, ja, så kan man pludselig finde mange grunde til at trække i land igen.
Men hvis du tænker klogt, hvis du prioriterer og træffer de rigtige valg, så kan det lade sig gøre – man må ikke være bange for at forfølge drømmene, der er altid en løsning.
En særlig stor bekymring man kan have, hvis man som bymenneske overvejer at tage springet, er, at man er nødt til at flytte et stykke væk fra byen for at finde et sted med plads til hest og derfor er nødt til også at prioritere at have en bil. Og ja, det er vel nærmest et nødvendigt onde. Men det behøves ikke at gøre så ondt i pengepungen – hvis du tyr til billån, så er der muligheder for at opfylde drømmene. Der findes gode muligheder for at foretage sig lidt research online, inden du går ud og låner penge. Sammenlign billån, og træf det kloge valg, der muliggør drømmen.

Forbered dig på nye omgivelser og lokalområder

Men det er naturligvis ikke gjort med et billån. Når drømme skal opfyldes, så må der sommetider træffes store valg, og man må ændre sine prioriteter for at få regnestykket til at gå op. Det kan nemlig tænkes, at det bliver nødvendigt ikke kun at rykke teltpælene op for at flytte en smule længere ud på landet, men måske endda til en helt anden landsdel, hvor huspriserne er markant lavere end fx i københavnsområdet eller det østjyske omkring Aarhus. Hvis det er tilfældet, så er fx Nordjylland et sted, hvor der både er højt til loftet, langt mellem husene og priser på disse, der er tilgængelige for menigmand.
Det er naturligvis ikke bare sådan lige at flytte til en helt anden landsdel. Men tager man så stor en beslutning, så er det en god idé at gøre sig klog på, hvad det er for et område, man flytter til. Det er måske ikke nok at hilse sporadisk på naboerne for at føle sig hjemme og tilpas, så også her er det værd at gøre en ekstra indsats – sætte sig ind i, hvad der sker. Der findes sider online, hvor du kan få nyt fra forskellige lokalområder, og skulle det netop være Nordjylland, du vælger, så kan du også læse om, hvilke nyheder Nordjylland har at byde på online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *