Værd af vide

Hundetræning for hele familien

Når man anskaffer sig en hund, så kommer denne med et stort ansvar. Vi har ansvar for at hunden trives, og at hunden kan integreres i vores familie og herved blive en del af vores “flok”.

Hunde er flokdyr, og det samme er vi. Hunden kommunikerer, det samme gør vi. Som i alle andre sociale funktioner, hænger kvaliteten af relationen direkte og ubetinget sammen med vores evne til at kommunikere med hinanden. Det samme gør sig gældende i forholdet mellem menneske og hund. Og det er i korte træk det, hundetræning er; Kommunikation. 

Et arbejde med relation og kommunikation

Hunden og mennesket taler ikke samme sprog, hvilket selvsagt er en udfordring i kommunikationen. Hunden besidder ikke vore intelligens-niveau, og den har desuden ikke efterspurgt at blive udnævnt til “menneskets bedste ven”. Derfor er det altså vores ansvar at sikre og bevare en god forståelse for, samt kommunikation med, vores hunde. 

Når vi arbejder med hundetræning, så søger vi at forstå vores hund. Vi ønsker at lære hundens sprog, såvel som at vi ønsker at lære hunden vores. En stærk kommunikation er vejen frem mod en sund relation.

Hundetræning er for alle 

En god hundetræner kan give dig redskaberne til at styrke din relation til din hund. Der findes hold for hvalpe, hvor voksne hunde, for familier og for børn. Du kan desuden søge individuel undervisning, hvis du og din hund har særlige behov eller udfordringer. Læs mere på jeanetteshundeskole.dk

Mennesker og hunde har et særligt bånd. Vi bor sammen, vi sover sammen, vi deler hverdagen, og vi passer på hinanden. Dette er en meget fin relation, man bør værne om. Når man er flere i familien, og dermed flere, der kommunikerer med hunden, så er det særdeles vigtigt, at alle taler samme sprog – at kommandoerne lyder ens, at kropssproget og tonefaldet er genkendeligt for hunden, og at alle gør sig umage med at forstå og at blive forstået. Vi opfordrer derfor til, at alle i familien deltager – enten aktivt eller passivt – i træningen af hunden. 

En sund og glad hund er en loyal og hengiven ven

Hunde er trofaste og loyale, kærlige og reelle. Vi skylder dem at gøre vores bedste for at give dem et godt liv, sindsro og fred. Hver race har egne og individuelle behov, og det er vigtigt at sætte sig ind i disse karakteristika, inden man anskaffer sig en hund. Hundetræning bør ikke ses som en problemløser, når problemet er, men som en gave man giver sig selv, sin familie og ikke mindst sin hund. 

One thought on “Hundetræning for hele familien

  • Zlokalizuj za pomocą oprogramowania systemowego „Find My Mobile” dołączonego do telefonu lub oprogramowania do lokalizowania numeru telefonu komórkowego innej firmy.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *