Værd af vide

Kan jeg låne trods RKI registrering?

Oplever du en registrering i RKI, så fortvivl ikke. Der findes stadig låneudbydere som vil glæde dig med et lån. At blive registeret i RKI kan være fortvivlende for mange, for det er som regel ensbetydende med at ens økonomi ikke er ret god. For hvorfor havnet man egentligt i RKI. Det gør man af den simple grund, at du ikke har haft nok penge til at betale en regning. Det er altid debitor, altså ham du skylder penge, som kan få dig registreret i RKI.

Er man blevet registreret i RKI, så er der nogle døre som bliver sværere at åbne, for nu kan alle der har adgang til RKI-registret, se om du er registreret som dårlig betaler.

I gamle dage var der kun en ting at gøre, og det var hurtigst muligt at komme ud af RKI igen, så dørene kunne blive åbnet igen. I dag er det lidt anderledes, for her er der flere og flere låneudbydere som er interesseret i at låne dig penge, trods det at du er registreret i RKI.

Det kan være der er lidt andre vilkår end det man ser på andre forbrugslån, men låneudbyderen ved jo at du registreret som dårlig betaler, og vil gerne sikre sig at få sin penge retur igen. Er man først blevet registreret som dårlig betaler, så er chancen for at man kan blive det igen, højst sandsynligt ret stor.

Kan jeg komme ud af RKI?

Ja det kan man da. Det kræver 1 af 3 ting:

  • Betal debitor hvad du skylder ham
  • Lav afdragsordninger der er realistiske i forhold til din privat økonomi
  • Vent 5 år så bliver registreringen forældet.

Det første punkt ”Betal debitor hvad du skylder ham” er der ikke så meget i. Problemet kan være at du skylder ham så mange penge, at det ikke bare lige er til at betale med det samme. Hvis dette er tilfældet, så kan du bruge punkt nummer 2 ”Lav afdragsordninger der er realistiske i forhold til din privat økonomi”. Her vil det være muligt, hvis du skaber gennemsigtighed i din privat økonomi over for debitor, at han kan sige at han gerne vil slette den registrering han har foretaget på dig. Dette vil så være betinget af at du opfylder den afdragsordning du har lavet til punkt og prikke. Ellers vil han registrere dig igen.

Det sidste du kan gøre, er at vente 5 år. Herefter vil registreringen blive forældet og derved slettes den i RKI-registret. Debitor kan så ikke registrere dig igen for det samme misligholdt forhold igen. Men har du flere misligholdt regninger hos den samme debitor, kan han registrere dig for en af de andre forhold.

Et godt råd

Lær at bruge et budget, og er du i tvivl om hvordan du laver og bruger et budget, så kan du se her hvordan man gør det. Læs mere på Ecomia.dk, her får du hele gennemgangen af det budget du nu vælger at bruge. Du lærer at lave det fra bunden af, og finder ud af hvor vigtigt det er for din privat økonomi at have det hele på plads i sådan et budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *