Værd af vide

Kornfri hundefoder er vejen til dit kæledyrs sundhed og styrke

Den 15-årige, nye hundeejer som længe har tigget forældrene og endeligt fået sin hund, ønsker lige så vel som den ældre hundeejer med mange års erfaring, at sikre det bedste helbred for sit kæledyr. Kornfri hundefoder er den bedste vej mod dit kæledyrs gode helbred, det modarbejder nemlig allergiske reaktioner fra kornprodukter. Og samtidigt forebygger det mod problematikker som dårlig ånde, overvægt og forhøjet blodsukker.

De nødvendige refleksioner

Kornfri hundefoder er ikke altid det rigtige valg hvis man kun vælger det på baggrund af, at det er produceret uden brug af kornprodukter. Det er altid ekstremt vigtigt, at man får undersøgt og eftertjekket indholdet i hvilken som helst variant af hundefoder man kunne overveje at fodre sin hund med. Det hjælper nemlig på ingen måde din hunds helbred, skulle du fodre den med kornfri hundefoder der så alligevel indeholder en masse andre stoffer, som har negative effekter på din hunds helbred.

Giv din hunds kost en opgradering

Der tilbydes hos https://www.hike.dk/ en kost af kornfri hundefoder, som hverken består af kunstige farve-, smags- eller tilsætningsstoffer. Kornfri hundefoder er lavet med det formål at styrke hundens helbred. Tilpasser sig til diverse sundhedsbehov kæledyret måtte have. Det fås i varianter der strækker sig helt fra de allermindste hvalpe, til senior kost for de ældste hunde. Samtidigt fås det i mange forskellige smage og der er ekstravarianter som tilpasser sig til diverse behov hos hunden bl.a. aktivitetsniveau, vægt, allergier osv.

Konsekvenser ved kornprodukter

Kornprodukter har den samme effekt på dyr som på mennesker, når det gælder blodsukkeret; det stiger markant og det sker hurtigt. Kornprodukter er nemlig let omsættelige til sukker, så når hundens kost består af dem, så bliver blodsukkeret automatisk ustabilt hvilket medvirker til et forhøjet blodsukker. Det samme gælder også ved vægten, hundens krop forbrænder kornprodukter langt hurtigere end fedt, og derfor tager hunde mere vægt på hvis de får en kornrig kost. Ligesom mennesker, kan hunde også være allergiske overfor fødevarer f.eks. gluten, laktose, protein osv. Hvilket kan give nogle hunde en allergisk reaktion når de indtager f.eks. kornproduceret hundefoder.

Grundlaget for at bruge kornfri hundefoder

Det Kornfrie stabilisere blodsukkeret, da det ikke er lige så let omsætteligt til sukker som f.eks. ved brug af kornprodukter, hvor blodsukkeret ofte er ustabilt og forhøjet. Med vægten og størrelsen på portioner sker der det samme, hvor at med kornfri hundefoder spiser kæledyret automatisk mindre portioner fordi den mættes hurtigere, hvorimod hvis det havde været kornproduceret ville det kræve mere, for at hunden kunne blive mæt. Samtidigt, fordi der ikke er alle de lette kulhydrater tilstedeværende i godt, kornfrit hundefoder, så vil proteiner og fedt altid fordøjes hurtigst. Dette medfører at der ikke ophobes lige så store fedtdepoter i hunden og derfor med en smule regulering af størrelsen på portioner, kan man fastholde en nogenlunde normal vægt. Oveni det er der ikke den samme risiko for allergiske reaktioner ved brug af kornfri. Og så er der selvfølgeligt ånden; kornfri hundefoder nedbryder nemlig den typiske, ikke så vellugtende ånde hos hunden og forbedre den en del. 

312 thoughts on “Kornfri hundefoder er vejen til dit kæledyrs sundhed og styrke