Pretty Woman, halvdanskeren og den rolige fodboldspiller

Kilde: Unsplash

At have og tage sig af heste, er en fantastisk hobby. Det har de fleste af os nok opdaget og det er der også flere kendte personligheder der også har. Her er 3 berømtheder du måske ikke lige vidste bruger mange timer i stalden og hvorfor.

Den halvdanske Viggo Mortensen

Blandt de mest kendte hesteejere i verden finder vi endda dansk islæt. Dansk-amerikanske Viggo Mortensen er et af de største navne herhjemme, der bruger noget af fritiden i stalden. Mortensen blev for alvor kendt da han spillede Aragorn i Ringenes Herre filmene tilbage omkring årtusindeskiftet. Hans kærlighed til heste var allerede til stede der, da han endte med at købe hesten han spillede sammen med i de film. Han udtalte blandt andet dengang, at han gjorde det grundet det tætte bånd han havde knyttet til hesten under optagelserne. Selvom han også laver andre typer film, var det da heller ikke en tilfældighed, at Mortensens første hovedrolle efter Ringenes Herre-trilogien, var cowboy-filmen “Hidalgo” (2004) om et hesteløb over den arabiske ørken.


Kilde: Unsplash

Den tyske fodboldspiller Thomas Müller

Et andet eksempel er den tyske fodboldspiller Thomas Müller. Müller slår til daglig sine folder i Bayern München, men når den ikke står på at score mål, fylder heste faktisk en god del i spillerens liv. Dette skyldes ikke mindst hans kone, Lisa Müller. Hun er semiprofessionel rytter. Det skyldes bestemt også at parret sammen driver en stald i hjembyen München. Faktisk var parret i Danmark tilbage i 2016, da de besøgte stutteriet Atterupgaard på sjælland for at købe to hopper til Lisas stutteri. Thomas Müller må ikke selv ride. Det skyldes risikoen for skader, hvilket også bremser spillere fra eksempelvis skiferier og andre risikofyldte hobbyer. Dette er både for at skåne spillere og fans. Man vil helst ikke sidde og tjekke fodbold-oddsene og skulle have i bagovedet, hvilke hobbier en spiller har ved siden af. Så lidt stramme rammer er der. Men når det kommer til at tage sig af hestene. Pleje, foder, helbred og så videre, så er Thomas lige så involveret som tiden tillader.

Pretty Woman – Julia Roberts

En af verdens største stjerner, Julia Roberts, hører til i denne klub. Efter at have fundet kærligheden til heste som barn, ejer hun i dag flere heste på sin ranch i New Mexico, som hun tager sig af og rider på jævnligt. Men det strækker sig faktisk meget længere. Tilbage i år 2000 udkom filmen “Wild Horses of Mongolia” som Roberts var med til at producere. For at gøre dette, rejste hun selv til Mongoliet for at bo i flere uger iblandt de mongoliske nomader for at lære om deres forhold til deres heste. Selvom dette ligger en del år tilbage, er hendes kærlighed til heste på ingen måde formindske.

Nu er det de færreste af os der har en bankbog som en hollywoodstjerne eller professionel fodboldspiller. Men det altid interessant at se, at kærligheden til heste kan findes hos alle typer mennesker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *