Inspiration

Skab din egen stil med plakater til hjemmet

De fleste vil gerne have en smukt og hyggeligt hjem, hvor man føler sig godt tilpas, og hvor ens gæster også føler sig velkomne. Det handler om indretning, og det har stor betydning, hvad man hænger på væggene. Mange forbinder nok plakater med teenageværelset, hvor man engang kunne finde stormilende popstjerner og kendte fodboldspillere på væggene. Sådan er det ikke længere, da små og store plakater er blevet en moderigtig og kreativ måde at indrette hjemmet på. Der er mange måder, hvorpå man kan anvende plakater i boligindretningen. Det er en unik måde at udtrykke sig på, og der findes uendelige muligheder. Hvis man er ude efter virkelig at gøre indtryk og skabe effekt, så skal man gå efter store plakater.  

Brug små og store plakater, og skabe en unik billedvæg 

Der findes mange muligheder for at anvende store plakater i boligindretningen. Man kan f.eks. finde inspiration ved at kigge på citatplakat.dk. Man kan vælge at hænge et par enkelte op, og på den måde skabe et enkelt og minimalistisk udseende på f.eks. en hvid væg. I dag er der dog mange, der vælger at lave en billed- eller plakatvæg. Det går ud på, at man på en tom væg laver en form for collage med en masse billeder samt små og store plakater. Man kan gøre det på mange forskellige måder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Inden man går i gang med at lave en billedvæg, så skal man først finde ud af, hvilken stil man ønsker. Når man har fundet ud af det, samt hvilke plakater, der skal bruges, så skal de hænges op. Her er det en god idé at måle efter størrelsen og placeringen af møblerne i rummet. Et godt råd er at hænge plakaterne, så der er længere til loftet end til møblerne nedenfor.  

Bland plakater med spændende motiver og fotos 

Når man skal vælge de små og store plakater, som skal bruges til billedvæggen, kan man både vælge at bruge spændende motiver og fotos. Det kan være en god idé at blande det lidt, så der både bruges privatfotos og smukke motiver og mønstre på væggen. Men det er helt op til den enkelte, og den stilart, man går efter. En vigtig faktor er dog, at man skaber harmoni mellem plakaterne og rammerne. Hvis man kun har sort/hvide plakater vil det være ideelt også at bruge enten sorte eller hvide rammer. Hvis man derimod går efter et mere blandet og rustikt udseende, så kan man med fordel også bruge forskellige rammer. Når man skal hænge plakaterne op, er det vigtigt, at man først markerer med blyant, hvor sømmet skal slås i. På den måde kan man lave det om, hvis det bliver nødvendigt at ændre placeringen. Man skal desuden sørge for at have nok afstand til de andre plakater på billedvæggen. Igen kan det betale sig at søge på nettet, hvor man kan finde skabeloner og ideer til, hvordan man kan sætte en billedvæg op.  

 

One thought on “Skab din egen stil med plakater til hjemmet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *