Varme i stalden eller hesteboksen – En varmepumpe er løsningen

Når det bliver koldt, så er stalden og hesteboksen en af de steder, hvor der hurtigt bliver rigtig koldt. Din hest eller andre dyr skal nok klare det men klimaet er bedre, hvis der ikke er frost når vinteren kommer.

At varme lokationer op, der ligger langt fra dit hus eller bare i en tilbygning kan være enorm svær at varme op. Med en Varmepumpe kan du klare det både billigt og nemt. Det tager ikke mere end et par timer for en montør at sætte en op og du kan være i gang for ikke ret meget.

Hæv temperaturen og hold det frostfrit. Både du og dine dyr vil elske at være i stalden om vinteren og selvom det koster lidt, så har det også andre fordele.

Foderet bliver ikke fugtigt og klumper ikke og vandet fryser ikke til. Særligt hvis du har rykket kaniner mv inden for kan det være godt at hæve temperaturen lidt så de klare vinteren.

Varmepumper er lette at installerer

Hvis du er ferm med en skruetrækker og en boremaskine, så kan det faktisk lade sig gøre at lave 90% af arbejdet selv. Så er det kun selve strømmen der skal tilsluttes.

Selv hvis du vælger en montør, så tager det ikke lang tid at få lavet. Det er oftest overstået på et par timer, så det er ikke der pengene bliver brugt. Nogle gange gør de det gratis, hvis du køber varmepumpen hos dem.

Spar på varmen op en nem måde

En stald er ikke oftest kendt for at være tæt eller have de rigtige energiruder og hvis du bare sætter pumpen til at ramme 20 grader når der ikke er isoleret, så kommer du til at betale en ret stejl el regning.

Isolering er ikke noget du skal gøre i hele stalden, men du kan lave midlertidig isolering af vinduerne ve dat lave en ramme med isoleringsbats, der sættes i vinduet.

Fyld loftet med haml. Det holder faktisk ret godt på varmen og så har du døre der ikke er isoleret (det er de fleste ikke), så er det nemt med polystyren plader at lave en dør med 50-100mm isolering uden at det er hverken svært eller koster en formue.

Varmepumper er vejen frem

I flere år har man kunne købe dem, men det er først de senere år de er blevet så effektive at du nu får op til 6-7 gange igen hver gang du betaler for en kWh.

Det er faktisk billiger end at fyre med Olie, Fjernvarme eller gas og så er det mere sikkert og meget nemmere.

Det virker sådan at udeluften suges ind i din varmepumpe og her sker magien. Luften varmen lynhurtigt op til den ønskede temperatur og sendes ud i rummet.

Placerer du den rigtigt så vil du gå mest muligt ud af varmen der ved hjælp af blæseren cirkulerer luften rundt i rummet.

Kilder og referencer
Bolex.dk
IPY.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *