Værd af vide

Når der skal bygges ny stald

Hvis du bor på en ældre landejendom, er du måske en af dem, der er blevet ramt af de mange nye krav til hestestalde. Nogen gange kan man nøjes med at renovere den eksisterende stald, men i andre tilfælde er det en nødvendighed at bygge helt ny stald.

Hvis det er en ældre landejendom, du bor på, kan det måske endda betale sig at overveje en nedrivning af hus i samme ombæring, så du får en helt ny og lækker landejendom, der samtidig stiger væsentligt i værdi. I denne artikel kan du læse nærmere om det at bygge nyt, hvad enten det er stalden eller huset, der trænger til en ombygning.

Få den bedste pris på nedrivning af de gamle bygninger

Hvis der skal opføres nye bygninger, er første skridt selvfølgelig at få de gamle revet ned. I en del tilfælde kan det faktisk endda svare sig at rive ned og bygge nyt, frem for at renovere på en gammel bygning. Det skyldes ganske enkelt, at der kan være en del penge at spare i forhold til vedligeholdelse og energiudgifter, hvis du vælger at bygge nyt.

Priserne på nedrivning af bygninger varierer en he del, så det kan godt betale sig at gøre brug af de efterhånden populære hjemmesider, hvor du indtaster din håndværkeropgave og får tre uforpligtende tilbud. Typisk skal du dog forvente mellem 80.000 og 100.000 kr., hvis du skal have nedrevet en 150m2 villabygning.

Krav til den nye stald

Når de gamle bygninger er skaffet af vejen, er det meget vigtigt, at du sørger for, at den nye hestestald lever op til de mange krav, der hele tiden kommer i den forbindelse. En af de ting du skal være opmærksom på er, at ingen gulve i en hestestald må være glatte.

Herudover er der krav til boksarealet, der afhænger af dine hestes størrelser. Du finder specielle krav til folingsbokse og så kan der eksempelvis være ovenlysvinduer, så du kan sikrer et naturligt lysindfald. Kravene strammes og lempes hele tiden, så hvis du vil være på den helt sikre side, så sørger du for at gå lidt over grænserne med den enkelte boks og mængden af ovenlys vinduer. Det er en større investering her og nu, men du slipper så for at lave noget om, hvis kravene til stalden strammes yderligere.

Epoxy gulve kan også bruges i stalde

Epoxy gulv er tidligere kendt fra brug på eksempelvis fabrikker og virksomheder, og det kan genkendes ved den spejlblanke overflade, der fås i mange forskellige farver. I mange danske hjem, ser man dog også at gulvtypen skrider mere og mere frem. Gulvene er fremstillet af kunstharpiks, der er utrolig slidstærkt, når det er hærdet.

Hvis du er helt vild med Epoxy gulve, så vil det måske glæde dig, at der faktisk findes firmaer, der har udviklet staldgulve, der er baseret på Epoxy.  På den måde får du det utrolig flotte look i din nye hestestald, samtidig med at du tænker funktionalitet ind i stalden, hvor du får et meget slidstærkt gulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *